Joogatunnit Salon ja Paimion Kansalaisopistot

Päivitetty 3.1.2022. Rullaa sivua alas niin näet Salon ja Paimion Kansalaisopiston tunnit.

SALON KANSALAISOPISTO

Salon Kansalaisopiston joogaan ilmoittautumiset 13.1.2022 klo 15.00 alkaen internetissä tai puhelimitse klo 15.00-16.00 p. 02 778 4704 ja tämän jälkeen toimiston aukioloaikoina p. 02 778 4704 tai 02 778 4561.

Vartsalan Jooga torstaisin 18.30 – 20.00,
kausi 27.1. – 7.4.2022

Joogakurssi, jonka tuntien sisältö vaihtuu teemoittain eri joogasuuntauksista. Kaudella tehdään Yinjoogaa eli pitkäkestoisia venytyksiä, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä sekä tuo erinomaista vastapainoa mm. voimakkaammille harjoituksille tai hektiselle arjelle. Hathajoogaa, liikesarjoja, joiden avulla harjoitetaan ja voimistetaan lihasryhmiä. Flow-joogatunnilla jooga-asennot yhdistetään hengityksen tahdissa virtaaviksi kokonaisuuksiksi, joihin yhdistetään voimaa ja tasapainoa kehittäviä staattisia asanoita. Tuntien lopuksi rentoutuu niin keho kuin mieli sointukylvyssä tiibetiläisillä äänimaljoilla, harmoniset äänet ja lempeä värähtely johdattavat rentoutumiseen. Tuntien sisältö koostuu alkurentoutuksesta, asanoista teeman mukaisesti oman kehon ehdoilla ja lopuksi rentoudutaan sekä annetaan harjoitusten vaikuttaa koko kehoon.

Ota mukaasi joogamatto, paksu huopa ja joustava asu sekä vesipullo.

Osoite: Vartsalan Työväentalo, Vartsalantie 373, Halikko

Aamujooga kankeille ja joogaan tutustuville
tiistaisin klo 9.00 – 10.15, kausi 25.1. – 12.4.2022

Herättele aamuväsymys kehosta lempeillä ja avaavilla joogaliikkeillä. Tunti soveltuu hyvin lajiin tutustuville tai kehonsa kankeaksi tunteville. Tehdään Hathajoogan lempeitä liikkeitä, venytyksiä lihaksistolle oman kehon ehdoilla, ja tunnin päätteeksi rentoudutaan ja annetaan liikkeiden vaikuttaa kehoon. Kurssilla tutustutaan joogaan, sen vaikutuksiin kehoon, mieleen ja hengitykseen. Ota mukaasi joustavat vaatteet, oma matto, viltti loppurentoutukseen ja vesipullo.

Osoite Salon Uimahallin liikuntatila, Anistentie 6.

Sointukylpy, syvärentoutus tiibetiläisillä äänimaljoilla 2022,
joka toinen perjantai klo 17.30 – 18.30, Märynummen uusi koulu

28 tammikuu, 11, 25 helmikuu, 11, 18 maaliskuu, 1 huhtikuu

Sointukylpy on ryhmille tehtävä äänimaljarentoutus, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Sointukylvyssä harmoniset äänet ja lempeä värähtely johdattavat rentoutumiseen. Värähtely vaikuttaa kehon nesteisiin saaden soluissa olevan nesteen värisemään. Sointukylvyssä ryhmä makaa mukavasti viltin alla joogamatoilla. Sointukylpyohjaaja soittaa meditaatiokelloa ja äänimaljoja luoden tilaan harmonisen äänimaailman. Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Rentoutus vastaa parhaimmillaan kolmen tunnin yöunta. Äänimaljarentoutus voi auttaa unettomuuteen, vähentää stressiä, ahdistusta ja kehon jännitystiloja. Kokoontumiskertoja on 6 kpl. Ota mukaasi joogamatto, paksu huopa ja joustava sekä lämmin asu.

Osoite: Märynummen uusi koulu, Vanikkatie 1

PAIMION KANSALAISOPISTO

Lempeän liikkeen miniretriitti 19.3. klo 14.00 – 18.00

Tällä lempeän liikkeen miniretriitillä pääset rauhallisessa ja lempeässä ohjauksessa kokeilemaan erilaisia keinoja rauhoittumiseen ja rentoutumiseen. Rauhallisten ja tasapainottavien sekä helppojen jooga harjoitusten avulla liikutamme kehoa hengityksen tahtiin. Huomaat, miten kehoon ja rauhallisiin liikkeisiin sekä omaan hengitykseen keskittyminen auttavat mieltä rauhoittumaan ja rentoutumaan. Liikkeiden avulla vahvistat tietoista läsnäoloa sekä henkistä ja fyysistä tasapainoa.

Aikaisempaa joogakokemusta ei tarvitse olla, voit olla aloittelija tai aikaisemmin joogannut. Tunti rakentuu osallistujien taitojen, kehon ja osaamisen mukaisesti sekä osallistujien energioita kuunnellen.

Miniretriitti sisältää 1,5 h joogaohjauksen ja 45 min syvärentoutuksen keholle, mielelle ja hengitykselle tiibetiläisten äänimaljojen, koshin, sadekepin ja gongin luomassa harmonisessa äänimaailmassa.

Päivän päätteeksi on mahdollisuus kokeilla saunajoogaa ja / tai  tehostaa harjoituksen vaikutuksia perinteisen saunomisen ja kylmäuinnin avulla Ankkalammella.

Mukaasi tarvitset oman maton, kerrospukeutumisen (rentoutuksessa keho jäähtyy), villasukat, oman maton, vesipullon, viltin ja pienen tyynyn. Saunomiseen tarvittavat pyyhkeen, uikkarit.

Otathan itsellesi myös pientä purtavaa mukaan.

Kurssi pidetään Oinilan Hiihtomajalla ja Paimion Ankkalammella ( Sähköyhtiöntie 193, Paimio ). Opetus pidetään ensin Hiihtomajalla n. klo 14-16.45 ja siitä siirrytään Ankkalammelle saunomaan n. klo 17-18.00. Opetuspaikka: Paimion hiihtomaja, Sähköyhtiöntie 193, 21530 Paimio.

Kurssimaksu: 19,00 € Ilmoittautumiset alkaen 1.1.2022. Linkki Paimion Kansalaisopiston sivuille.

Aamujooga keskiviikkoisin klo 9.00 – 10.15, Sauvo

Herättele aamuväsymys kehosta lempeillä ja avaavilla joogaliikkeillä. Tunti soveltuu hyvin lajiin tutustuville tai kehonsa kankeaksi tunteville. Tehdään Hathajoogan lempeitä liikkeitä, venytyksiä lihaksistolle oman kehon ehdoilla, ja tunnin päätteeksi rentoudutaan ja annetaan liikkeiden vaikuttaa kehoon. Kurssilla tutustutaan joogaan, sen vaikutuksiin kehoon, mieleen ja hengitykseen. Ota mukaasi joustavat vaatteet, oma matto, viltti loppurentoutukseen ja vesipullo.

Osoite: Seurala, Seuralantie 4, 21570 Sauvo

Kevätlukukausi: 26.1.2022 – 13.4.2022.

Ilmoittautuminen alkanut: 1.1.2022. Linkki Paimion Kansalaisopiston sivuille.