Shiatsuhoito

Shiatsuhoito Hoitola Kukkuvillassa.

Japanilainen lempeä akupainanta hoitomuoto

Shiatsu on japanilaista hierontaterapiaa keholle, mielelle ja sielulle, jossa painellaan lempeästi kehon energiakanavia eli meridiaaneja ja niiden varrella sijaitsevia akupisteitä kämmenillä, peukaloilla ja kyynärpäillä. Shiatsuhoito on hyvin tasapainottavaa, kehoa harmonisoivaa, lempeää, kokonaisvaltaista ja hermostoa rauhoittava hoitomuoto. Hoidon jälkeen olosi on rauhallinen, energinen ja kehoosi valtaa ihana olotila. Shiatsuhoidon tavoitteena on sisäisten häiriötilojen korjaaminen, terveyden parantaminen, tiettyjen sairauksien hoitaminen ja vahvistaa kehon omaa luontaista kykyä parantaa itsensä. Shiatsun perusajatuksena on vaikuttaa käsin tehtävällä hoidolla energian virtaukseen. Energian täytyy päästä virtaamaan koko kehon läpi ja näin yhdistää kaikki kehon elimet ja toiminnot. Energian lisääntymisen huomaa elinvoiman palautumisena ja ylipäätään hyvinvoinnin lisääntymisenä. Hoitomuoto perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen.

SHIATSUHOITO

Varaa itsellesi aika ihanaan hemmotteluun. AJANVARAUS

Shiatsuhoidon vaikutukset

Hoito vaikuttaa ihmiseen fyysisellä, psyykkisellä ja henkisellä tasolla. Shiatsulla voidaan hoitaa niska-selkä-hartia vaivoja, stressiä, kiputiloja, lapsettomuutta, vaihdevuosivaivoja, unettomuutta, päänsärkyä, migreeniä, selkäkipuja, masennusta, ruoansulatusvaivoja, lapsettomuutta ja ennaltaehkäistä vaivoja. Shiatsu on hyvin kehoa tasapainottava ja harmonisoiva hoitomuoto niin fyysisiin kuin emotionaalisiin vaivoihin. Hoitomuoto vahvistaa aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja elimistön puolustusjärjestelmää, ja helpottaa kipu- sekä jännitystiloja.

Shiatsuhoidon kulku

Shiatsuhoitoon rennot ja mielellään luonnonmateriaalia sisältävät vaatteet, esimerkiksi pitkälahkeiset verryttelyhousut/legginssit ja hihallinen paita käyvät hyvin. Hoito tehdään vaatteiden päältä. Ennen hoitoa on syytä välttää ruokailua, eli jätä ruokailun ja hoidon väliin aikaa. Hoito tehdään lattialla (vaihtoehtoisesti hoitopöydällä) paksun patjan päällä ja asiakas peitellään mukavaan pesään viltein. Asiakkaan asento voi vaihdella hoidon aikana päin- ja selinmakuusta kylki- ja istuma-asentoon. Shiatsuhoidon aikana hoidetaan koko keho. Hoidon jälkeen on hyvä levätä ja rauhoittua sekä juoda runsaasti vettä, antaen kehon jatkaa työtään. Hoidon jälkeen ei suositella voimakasta liikuntaa, avantouintia eikä alkoholia.

SHIATSUHOITO

120 min 90 €
koko vartalo, kasvot ja pää

Kuinka usein hoitoon

Sopiva väli hoitoihin löytyy omaa kehoa kuunnellen. Suosittelen kuitenkin ylläpitävänä hoitona kerran kuukaudessa. Sairauden hoitona 3x viikossa. Tapauskohtaisesti shiatsuhoito voi saada halutun tuloksen nopeammin, mutta pitkään jatkuneissa tiloissa/sairauksissa on hyödyllistä aloittaa tiheämmillä kerroilla ja pidentää hoitojen aikaa vähitellen.

Kenelle Shiatsuhoito sopii ja kenelle ei

KENELLE
Shiatsuhoitoon voi tulla vaikka ei olisi tiedossa mitään vaivaa tai oiretta. Hoitomuodosta voi nauttia arjeen kiireen keskellä tai hektisen ajanjakson aikana kehoa palauttavana hoitomuotona.

EI
Shiatsun hoidon esteitä ovat vakavat lääketieteelliset sairaudet munuais-, maksa- ja syöpäsairaudet, epilepsia, onnettomuudet/traumat, päihteiden alaisuus, pahat suonikohjut (ei estä hoitoa, mutta mainitse asiasta).

RENTOUTTAVA HOITO ODOTTAVALLE ÄIDILLE
Hoito soveltuu myös raskaana olevalle sen elimistöä sekä hormonitoimintaa tasapainottavan vaikutuksen vuoksi. Hoidossa käydään läpi kehoa monipuolisesti kevyesti hieroen ja painellen esim. kallonpohjaa, päätä, yläselkää ja jalkoja. Hoidon lempeä käsittely on elvyttävää, miellyttävää ja syvästi rentouttavaa. Raskaana oleville hoito tehdään kylkiasennossa ja tietyt pisteet jätetään käsittelemättä.

LAPSELLE
Shiatsu on lempeä ja hellävarainen hoito lapselle. Hoito auttaa esimerkiksi vatsavaivoihin, levottomuuteen, keskittymishäiriöihin, kasvukipuihin, lihaskipuihin sekä uni- ja nukahtamisvaivoihin. Hoitoon varataan aikaa lapsen iästä riippuen 45-60 min.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään hoitokokonaisuus juuri sinun tarpeisiisi ♡