Kuka minä olen

 

Hoitola Kukkuvilla ja Katja Toivonen.

*** Olen pienen pojan äiti, äitipuoli ja vaimo, sekä karvanaaman nimeltään Osku, varaemo. Näin kirjoitin, kun sivujani perustin vuonna 2019 ja mietin kuka minä olen, kuten varmasti moni muukin miettii itseänsä. Huikeiden kokemusten jälkeen voin sanoa olleeni etsijä, kun katson taaksepäin vuosia ja aina tuntui jotain puuttuvan vaikka asiat olivat hyvin tai tiedonjano kuljetti itseäni eteenpäin. Taaksepäin katsoessani olen myös oivaltanut miten olen ollut ohjauksessa, löytäen sen oman kutsumukseni, sieluntyöni. Vuoden 2020 kokemusten jälkeen voin sanoa, että olen löytänyt itseni, elämäntehtäväni sekä tarkoituksen miksi me täällä pallolla olemme, ei sen enempää eikä vähempää.

Hoitola Kukkuvilla, Katja Toivonen

Matkani hoitoalalle on kulkeutunut sattumien kautta. Ennen hoitoalan kokemusta sekä kehon- että mielen hyvinvointia, olen ollut erilaisissa myynnin- ja markkinoinnin tehtävissä. Koulutustaustani on erilaisten kohtalon oikkujen seurauksena suuntautunut kaupalliselle puolelle, vaikka hoitopuoli herätti kiinnostusta alle 20-vuotiaana. Markkinoinnin ja myynnin tehtävissä vierähti 20 vuotta ennen kuin vahva kutsumus elämän muutokseen alkoi, ensimmäisen burn outin jälkeen.

Vuosi 2010 oli mullistusten aikaa. Ystäväni ehdotuksesta kokeilin lämpöjoogaa paukkupakkasilla. Ihastuminen lajiin oli niin voimakasta, että vuonna 2011 valmistuin lämpöjoogaohjaajaksi, kun tarvitsin työni vastapainoksi pehmeämpiä arvoja. Kurssi valmisti minua hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen puolelle, sekä tielle miten keho ja mieli toimivat yhdessä kokonaisuutena. Huomasin myös, kun pidin tunteja asiakkailleni, että sain niistä itse myös valtavan paljon, niin energiaa kuin hyvän olon tunnetta. Oma itsetuntemukseni kasvoi vuosi vuodelta joogan opetusten rinnalla. Kun tunnet ja rakastat itseäsi, voit avautua, kohdata ja löytää sen sielunkumppanin tai kaksoisliekin, kaksoistähtesi rinnallesi.

Tulevan aviomieheni tapasin 2010 syksyllä ja poikamme syntyi vuonna 2015 ja toi elämääni uudenlaisen sisällön niin vauva-vuosineen kuin nyt jo vanhemman pojan äitinä. Ns. ruuhkavuosia elettyäni sekä toisen burn outin koettuani, aloin miettimään mikä syö energiaani ja miksi en vain jaksa? Mitä puuttuu?
Vuonna 2017 valmistuin Tiibetiläisten äänimaljojen äänimaljahoitajaksi ja samalla vaihdoin myös työpaikkaa, mutta jotenkin en vain ollut tyytyväinen. Perheasiat ja muut elämänperuspilarit olivat kunnossa, mutta jokin vain ei ollut kohdallaan. Vuoden 2018 aikana kouluttauduin päivätyöni ohessa niin Kuumakivi- kuin myös Enkelihoitajaksi ja tein itseni kanssa töitä, jotta tiedostin, mitä todella haluan tehdä. Samaan aikaan valmistui piharakennukseemme huone, josta muodostui hoitohuoneeni. Näin polkuni hoitajaksi oli alkanut ja ohjausta seuraten, valitsin pahimpana korona-aikana siirtyväni yksityisyrittäjäksi, vuonna 2021 keväällä. Burn-out kokemukseni olivat jo saaneet minut kuuntelemaan kehoani sekä tiedostamaan, jokin ei ole nyt kunnossa. Keho kertoo, jollei mieli anna sinun huomata signaaleja tarpeeksi ajoissa, onneksi jo huomasin. Toimistotyö ei vain ollut se minun juttuni. Vaan se oli ihmisille hyvänolon, kehotietoisuuden, hengityksen virtaavan vaikutuksen ja syvänrentoutuksen tuoman tunteen oivaltaminen, kokeminen, aistiminen -se on minun juttuni.

Loputon tiedonjano niin joogan opiskeluun kuin henkisten asioiden ympärillä, energioiden ja koko kehon hyvinvointiin on vienyt minua erilaisiin koulutuksiin, kiitos niistä, kaikella on tarkoituksensa. Kouluttautumiseni ei varmastikaan tule koskaan valmiiksi, vaan aina löytyy mielenkiintoista opiskeltavaa sekä koettavaa. Näitä uusia opiskeltuja sekä koettuja asioita yhdistelemällä pystyn tuomaan asiakkailleni erilaisia kokemuksia, elämyksiä ja tietoja heidän polulleen  niin joogaan kuin tekemiin hoitoihini.
Näistä koulutuksista mainittakoon Minä Olen retriitti vuonna 2020, jonka järjestivät ihanat Susan ja Bengt (www. olemus.fi) Mäntyharjulla. Tämän kokemuksen tulen muistamaan lopun ikääni ja se vaikuttaa jokaisella elämänalueellani, suuret kiitokset heille, kiitos kiitos kiitos.

Hoitola Kukkuvilla tarjoaa hyvinvointia keholle, mielelle ja sielulle.

Hoitolani sijaitsee piharakennuksessamme, jonka viereen olen vuosien aikana kasvattanut puutarhaa. Kukkien loiston seuraaminen keväästä aina syksyyn on mielipuuhaani. Suihkulähteen solinaa kuunnellessani, uusien kukkien puhkeamista ihaillen, mikään ei ole niin rentouttavaa. Hyötykasvien kasvattaminen on alkanut kukkien viereltä omiin kasvatuslaatikoihin siirtyen. Joka vuosi vaihdellen lajikkeita ja hakusessa on vielä löytää ne meille sopivimmat lajikkeet. Unohtamatta mäellämme sijaitsevaa vuosikymmenien vanhaa omenapuuta.
Olemme Vartsalan kylässä, Kukkulinnan mäellä, jossa aistii ja tuntee hyvää energiaa. Kevään ja kesän lämpö jää kallioomme talteen, joka vaikuttaa kukkieni aikaiseen väriloistoon. Mäellämme kuulen lintujen lauluja, merellisiä ääniä ja nauttien kylämme rauhasta.

Miten minä rentoudun?
Talvisin harrastukseni on ollut vuosikausia kylmäuinti- tai pulahdus. Taisin kokeilla ensimmäisen kerran avantouinti 1998, ja aivan ihanaahan se oli. Olen onnellinen, koska pihallamme on mahdollisuus pulahtaa kylmään veteen läpi talven. Kylmässä vedessä oleminen on myös sitä hengityksen rauhallisen virtaavan tunteen kokemista ja mikä ihana tunne onkaan saunomisen sekä uinnin jälkeen. Uni maistuu, keho kiittää ja mieli on raukea.
Nautin myös muiden joogaohjaajien tunnilla käymisestä, joskin todella liian vähän. Jouni Hallikaisen kolmen tunnin Total Yin on aivan ykkönen. Oman kehon hemmottelua, hieronnan tai hoidon lahjana, aivan ihanaa. Hyvä kirja vie mennessään ja mikä parasta, jos samalla saan ohjausta, oppeja omaan elämääni ja oivalluksia. Rentoudun myös hyvän elokuvan tai sarjan parissa, tällä hetkellä Outlander-sarja on vienyt mennessään. Muistetaan siis helliä itseämme, näin jaksamme helliä myös muita.

Vuoden 2021 Soundful Yin® Yoga ohjaajakoulutus on tuonut itselleni uuden näkökulman, kokemusta, ahaa-elämyksiä joogan ohjaukseeni. Soundful Yin® Yogassa yhdistyvät toisiaan ihanasti täydentäen niin yinjooga, äänimaljat kuin intuitiivinen kosketus. Upea koulutuspaketti, kiitos Nea ja Terhi.

Hoitola Kukkuvillassa teen erilaisia energiahoitoja: äänimalja- ja enkelihoitoja sekä kuumakivihierontaa ja uutena ihanaa Shiatsuhoitoa. Ohjaan myös joogatunteja Vartsalassa sekä Sointukylpyjä syvämeditaatiolla Kansalaisopiston tunneilla ja kesäisin Mathildedalissa Laiturijoogaa, Förbyssä Rantajoogaa ja Angelniemessä Terassijoogaa sekä saunajoogaa. Uutena joogamuotona kouluttauduin 2021 Soundful Yin® Yoga ohjaajaksi, jossa yhdistyvät ihanasti yinjooga, äänimaljat ja intuitiivinen kosketus. Tunteja pienryhmissä niin Hoitola Kukkuvillassa kuin Angelniemen Seurojentalolla. Soundful Yin® Yoga on rentouttava ja ihana myös yksilöhoitona.

Myös erilaisille ryhmille pidän tunteja niin saunajoogaa, yinjoogaa kuin äänimaljoilla rentoutusta. Retriittejä pidän myös erilaisella teemalla, voit tutustua näihin lisää täältä.

Sielun Peili lehdessä nro 4 (25.8.21) on juttu minusta ja Tanja Tissarista, artikkelin voit lukea täältä.

Koulutukseni ja opiskelut:

2011 Hathajoogaohjaaja RYT 200
2017 Tiibetiläisten äänimaljojen hoitajakurssi
2018 Kuumakivihoitajakurssi
2018 Enkeli- ja energiahoitajakurssi
2020 Minä Olen -retriitti
2021 Soundful Yin® Yoga ohjaaja
2022 Shiatsukoulutus
2022-2023 ALH-enkelihoitajakoulutus