Joulun taikaa -retriitti

Joulun taikaa -retriitti
PERUUTETTU, Mathildedal
Seuraa päivityksiä vuodelle 2023 ♡

Joulun taikaa -tunnetko, miten taika hiipii sydämiin iltojen pimentyessä, joululauluja kuunnellessa, kynttilää polttaessa, jouluisia tuoksuja haistellen, kuusen koristeita katsoessa tai hetkeksi pysähtyen -vain tunnelmia kuunnellen ja aistien. Anna jouluisen retriitin johdattaa sinut näihin ihaniin energioihin, rauhaan, rakkauteen, kiitollisuuteen, ennen joulukiireitä.

Olet lämpimästi tervetullut Joulun taikaa -retriittiin Mathildedalin jouluiseen kylään. Kylään laskeutuu joulu, rauhallisuus ja tunnelma. Tule kokemaan, nauttimaan, aistimaan joulun taikaa viikonlopun aikana, tarjoamistamme joogahetkistä, hyvästä ruoasta, rentoutumisesta tai vain olemisesta.

Jouluinen joogaretriitti sisältää viisi ohjattua kokonaisuutta. Aamuisen jooga-hetken meditaatiolla ja kiitoskirjeellä.
Soundful Yin®-Yogaa eli pitkäkestoisia lempeitä venytyksiä äänimaljojen harmonisessa äänimaailmassa ja maljojen ja ohjaajan intuitiivinen kosketus kehollasi vievät sinut rentoutumiseen ja mielen rauhaan. Päivän kruunaa jouluinen rentoutus ja meditaatiomatka. Päivän päätteeksi rentoutuminen saunan lämmössä ja pulahtaminen ulkoporealtaaseen Mathildan Marinassa. Illallisen voit nauttia haluamassasi kylän ravintolassa omakustanteisesti tai saunan päätteeksi nautimme illallisen Mathildan Marinassa, jossa nautimme ruoan yhteydessä Jouluisia Jazz lauluja. Sunnuntai aamuna heräillään lempeään aamujoogaan ja nautitaan huikea aamupala merellisissä maisemissa, jonka jälkeen rentoudumme vielä ennen kotiinlähtöä äänimaljojen harmonisessa äänimaailmassa ja pidämme yhteisen piirin.

Paikkana meillä on ihana vanha Kankirautavarasto molempien majoituspaikkojen välittömässä läheisyydessä. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta tai voit olla aikaisemmin joogannut. Tunnit rakentuvat osallistujien mukaan. Olet lämpimästi tervetullut kokemaan joulun taikaa.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Muutama sana retriiteistä

Unohdetaan kiire, tekeminen ja meneminen. Annetaan kehon ja mielen rentoutua, jätetään ”somettaminen” vähemmälle ja ennemmin tutkistellaan itseämme, tuntemuksiamme, hengitellään, ja katsellaan ympärillä olevaa luontoa. Tutustu lähemmin myös retriittien tarjoamaan mahdollisuuteen nauttia luontoäidin energisoivasta vaikutuksesta. Emme ole retriittien aikana täydellisessä hiljaisuudessa vaan tutustutaan toisiimme tai vaihtoehtoisesti voit olla omissa oloissasi, annetaan puheen soljua ja naurujen raikaa. Tunneilla annetaan hiljaisuuden tehdä myös vaikutuksensa osana ohjausta.
Anna aikaa itsellesi ja pysähdytään tiedostaen huomaamaan asanoiden vaikutukset kehossa tai tiibetiläisten äänimaljojen harmonisten sointujen luoma rentous kehossasi ja mielessäsi.
Aamu aloitetaan rauhallisesti, aloitamme joogan hiljaisuudessa. Joogaamme aamulla, päivällä ja illalla, annetaan tuntemusten ja kokemusten tulla mieleemme päivän eri aikoina.

Joogaohjaaja Katja Toivonen

Katjan ohjaus on sydämen, rakkauden ja valon joogaohjausta. Hän ottaa ryhmän energian, tason ja taidot huomioon ohjauksessaan. Tuntien ilmapiiri on rakastettava, sydämellinen ja omaa energia tasoa nostattava. Lämpimästi suosittelen”.

Katja haluaa tuoda joogasta jokaiselle helposti lähestyttävän ja mielenkiintoisen matkan oman hengityksen, kehon ja mielen tutkailuun ja tarkkailuun. Oivaltamiseen miten hengityksen rauhoittaminen, hoitaa, huoltaa kehoa ja rauhoittaa mielen tähän hetkeen ja tilanteeseen. Joogaohjaus tapahtuu lempeyden, hyväksymisen ja rentouden kautta.

Katja on valmistunut 2011 Hathajoogaohjaajaksi RYT 200, erilaisia energia- ja hoitajakursseja vuosien varrella, mm. äänimaljahoitaja 2017 sekä 2021 Soundful Yin® Yoga ohjaaja.

Mathildedal

Joogasalinamme toimii Mathildan Marinan tuntumassa oleva Kankirautavarasto. Vastoin nimeään tila huokuu 1850-luvun tunnelmaa ja ihanaa energiaa. Aiemmin kankiraudan varastopaikkana toiminut tila on rauhallinen, idyllinen ja luo ihanat puitteet retriitillemme. Pukuhuoneita tilassa ei ole ja lähin wc-tila löytyy Hotelli Mathildedalista, 25 metriä Kankirautavarastosta.

Mathildedalissa pidettävät retriitit antavat sinulle omaa aikaa ja mahdollisuuden tutustua idylliseen kylään ja sen tarjoamiin palveluihin. Lyhyen etäisyyden päässä luontoäiti näyttää upeita maisemia Teijon Kansallispuistossa. Nautitaan ihanasta ruoasta ja illan kruunaa sauna ja pulahdus ulkoporealtaaseen Mathildan Marinan tiloissa. Majoitusta tarjoavat niin Mathildan Marina kuin Hotelli Mathildedal, tutustu lähemmin heidän upeisiin huoneisiin ja palveluihin meren äärellä.

Angelniemi

Angelniemi sijaitsee Kemiön saareen vievän lossin molemmin puolin, saaressa ja mantereella. Mantereen puoleisen keskuksen nimi on Kokkila. Olemme vaihtelevien maisemien äärellä nauttien kumpuilevasta maastosta, merestä, pelloista ja vaihtelevasta metsästä. Joogatilamme sijaitsee Ankkurikellarissa, josta löytyvät niin majoitus- sauna- kuin ruokailutilat. Rakennus on aikoinaan rakennettu juustokellariksi ja myöhemmin kivisen pohjakerroksen päälle rakennettiin toinen kerros.
Ajan kuluessa tilassa on tanssittu, pidetty erilaisia tilaisuuksia ja leirejä jne.. Tila on peruskorjattu, siisti ja toimiva kokonaisuus meidän tapahtumaamme. Olemme lossirannasta 30 metriä eli meren välittömässä tuntumassa. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat kaksi kpl wc:tä, sauna suihkuineen ja takkatupa sekä kaksi huonetta neljälle hengelle. Yläkerrassa on iso sali, joka muuntautuu joogatilaksi ja 4 kpl huoneita, keittiöineen ja käytävällä kaksi wc:tä. Yläkerran huoneissa on myös kerrossänkyjä, mutta yläpeteillä ei tarvitse kenenkään nukkua. Säiden salliessa joogaamme ulkona raittiissa meri-ilmassa. Ruokamme tulee lounaan ja illallisen osalta Niemelän tilalta, jonka ruoat ovat suussa sulavan maukkaita. Tarja loihtii meille herkkuja nautittavaksi. Aamupalan ja välipalat toimittaa vieressä sijaitseva Lossibaari.

Kenelle retriitit sopivat?

Voit olla aloitteleva jooganharrastaja tai kokeneempi joogaaja, tunnit muotoutuvat ryhmän energia- ja osaamistasosta ja toivomuksista. Retriitit ovat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman kehon, hengityksen ja mielen rauhoittamisesta sekä rentoutumisesta, antaen aikaa omaan hyvinvointiin. Olet lämpimästi tervetullut mukaan retriitteihin ja voit ottaa yhteyttä niin kerron mielelläni lisää.

Retriiteistä kerrottua

”Ihanan rauhallinen kokonaisuus, omaa aikaa sopivasti ja mahdollisuus tutustua Mathildedaaliin”.

”Rentouttava, erilaisia joogatunteja, ihana”

”Angelniemen retriitti, täydellinen viikonloppu ja irtiotto arjesta”.

Maksutavat, varaukset ja peruutukset

Varaa nyt oma retriittisi ottamalla yhteyttä info@hoitolakukkuvilla.com tai laittamalla viestiä 040 756 4700. Maksutavat MobilePay, kortit tai tilille. Huomioithan ystävällisesti, että ilmoittautuminen on sitova.

Yleistä

Tuothan retriittiin oman joogamaton (joogatyynyn eli bolsterin, joogatiilen), vesipullon ja villasukat. Tarvittaessa myös pienen pyyhkeen, jonka voit laittaa apuvälineiden päälle. Kun tulet retriittiin käythän pesemässä kädet hyvin saippualla. Pienet ryhmäkoot mahdollistavat turvavälit joogatessa. Suosittelemme maskien käyttöä, kun liikut Mathildedalin muissa tiloissa. Harjoituksen aikana ei tarvitse käyttää maskia. Ethän tule retriittiin, jos sinulla on flunssan oireita (lieviäkin) ja käythän tarvittaessa koronatestissä ennen retriittiä. Pidetään toisemme terveinä ja myös itsemme!