Jooga ja joogaa saunassa

yoga-2959213_low

JOOGA 90 TAI 60 MIN

Joogatunnilla keskitytään olemaan tässä ja nyt, kuuntelemaan omaa hengitystä, mieltä sekä kehon tuntemuksia. Teemme Hatha,- lämpö- ja yin joogaan perustuvia asanoita eli liikkeitä ja liikesarjoja. Yin joogassa venytetään lempeästi oman kehon ehdoilla syviä kudoksia pitkäkestoisessa venytyksessä. Yin harjoitus huoltaa kehoa aina niveliin ja sidekudoksiin asti. Tunnin lopussa rentoudutaan ja kuunnellaan omaa kehoa sekä mieltä. Joogaan tarvitset joogamaton, vesipullon sekä viltin loppurentoutukseen.

YIN JOOGA 90 MIN

Yin jooga on pitkäkestoisia venyksiä kehon lihaksistolle. Asanoissa pysytään 2-5 minuuttia. Lihakset rentoutuvat ja venytys vaikuttaa sidekudoksiin sekä niveliin asti. Tunnilla opitaan hengityksen tahtiin avautumaan asanalle ja sen vaikutuksille. Kuunnellaan kehoa, miten venytys tuntuu niin mielen kuin kehon osalta. Joogaan tarvitset joogamaton, lämminta vaatetta, vesipullon sekä viltin loppurentoutukseen.

JOOGA JA SYVÄRENTOUTUS 60 MIN

Tunti rakentuu lempeistä jooga asanoista eli liikesarjoista, kehoa herättäen. Tunnilla opitaan kuuntelemaan omaa hengitystä, mieltä ja kehoa. Lopuksi syvärentoudutaan, rauhoitutaan, keskitytään omaan kehoon ja unohdetaan arjen kiireet. Joogaan tarvitset joogamaton, vesipullon sekä viltin loppurentoutukseen ja lämmintä päällesi.

 

dav

JOOGA + TIIBETILÄINEN SOINTUKYLPY 60 MIN

Tunti rakentuu joogasta ja lopussa teemme syvärentoutumisen sointukylvyllä tiibetiläisillä soivilla kulhoilla. Jooga osiossa keskitytään olemaan tässä ja nyt, kuuntelemaan omaa hengitystä, mieltä sekä kehon tuntemuksia. Teemme Hatha,- lämpö- ja Yin joogaan perustuvia asanoita eli liikkeitä sekä liikesarjoja, oman kehon ehdoilla. Lopussa rentoudumme syvärentoutukseen tiibetiläiseen sointukylpyyn noin 15 min ajaksi. Tunnille tarvitset oman alustan, joustavat vaatteet, vesipullon ja loppurentoutukseen viltin sekä lämmintä päällesi.

IMG_20190927_182557

JOOGAA SAUNASSA 30 min

Saunan lämmössä joogaa, rentouttaa niin mielen kuin kehon ihanassa 50 asteen lämpöisessä saunassa. Lämmön ansiosta sinun on turvallista liikkua asanasta toiseen kun lihakset ovat lämpimät. Lämpö saa myös aineenvaihdunnan ja kuona-aineet liikkeelle. Kehosi puhdistuu ja voimistuu. Saunassa joogailu sopii niin ensikertalaisille kuin joogaa jo harrastaneillekin.

Tarvitset pyyhkeen lauteille. Ota myös mukaasi vesipullo ja hikipyyhe. Ota pois kuumenevat korut ja muista juoda joogan aikana sekä jälkeen.