Naiseus ja naisen voima retriitti

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Naiseus ja naisen voima -retriitti
15-16 lokakuuta, Mathildedal

Tervetuloa retriittiin Mathildedalin energiseen, idylliseen ja voimaannuttavaan kylään. Naiseus ja naisen voima -retriitti antaa itsellesi aikaa pysähtyä ja ajattelemisen aihetta kyseisen aihepiirin äärelle erilaisia näkökulmia miettien, ajatellen ja tutkien. Miten naiseus näkyy ja tuntuu sinun elämässäsi? Naisen voima, onko sitä olemassa ja miten se on muuttunut kahden tuhannen vuoden aikana, vai onko? Ovatko sinussa tasapainossa maskuliinisuus ja feminiinisyys, entä jolleivat ne olekaan tasapainossa? Miksi naiset nähdään lähinnä dikotomiaparin eli vastin-pareina madonna-huora -ajattelun läpi? Mistä tämä dikotomia on peräisin ja miksi olemme yhä sen vankeja? Voisiko naisessa olla muitakin kuin mustaa ja valkoista eli joko madonnaa tai huoraa? Maria Magdaleena -kuka hän todellisuudessa oli?
Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saamme kenties vastauksia, oivalluksia ja herättelyä aiheeseen, johon meidät johdattaa Jonna Hellberg-Pitkänen mielenkiintoisella ja kysymyksiä sekä ajatuksia herättävällä luennolla.

Naiseus ja naisen voima -retriitti herättelee ensin meidän kehotietämyksen ja tuntemukset, jolloin olemme avoimempia keskustelemaan aiheesta. Retriitti sisältää neljä ohjattua joogaa, kaksi aamuista joogahetkeä, dynaamisemman Hathajoogan, loppuillasta yinjoogaa ja lopuksi rauhoittumisen äänimaljojen luomaan harmoniseen meditaatioon illan päätteeksi. Paikkana meillä on ihana vanha Kankirautavarasto molempien majoituspaikkojen välittömässä läheisyydessä. Päivän kruunaa rentoutuminen saunan lämmössä ja pulahtaminen ulkoporealtaaseen Mathildan Marinassa. Illallisen voit nauttia haluamassasi kylän ravintolassa omakustanteisesti tai saunan päätteeksi nautimme illallisen Mathildan Marinassa. Sunnuntai aamuna heräillään lempeään aamujoogaan, pidetään yhteinen piiri ja nautitaan aamupala merellisissä maisemissa. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta tai voit olla aikaisemmin joogannut. Tunnit rakentuvat osallistujien mukaan. Olet lämpimästi tervetullut mukaamme upealle viikonlopulle.

Retriitin ohjelma

LAUANTAI 16.10.

9.00 saapuminen Mathildedaliin,
tutustuminen, kahvi-tee pientä purtavaa

10.00 aamuinen herättelevä joogahetki
10.45 Nainen, naiseus, naisen voima -luento ja keskustelua
Jonna Hellberg-Pitkäsen ohjauksella

12.30 lounas Mathildan Marina

14.00 –15.30 Hathajooga ja välipala

15.30-16.30 omaa aikaa, kylään tutustuminen omatoimisesti

16.30 – 18.30 Yinjooga ja äänimaljarentoutus

18.30 – 20.00 saunomista ja rentoutumista ulkoporealtaassa, Mathildan Marina

20.00 omakustanteinen illallinen, Mathildan Marina

SUNNUNTAI 17.10.

8.30 – 9.30 lempeä aamujooga
Yhteinen piiri

10.00 aamupala
(sisältyy hotellihuoneen hintaan, muille 15 eur)

Omaa aikaa tai kotimatkalle lähtö

11.00 Hotelli Mathildedal huoneiden luovutus
12.00 Mathildan Marinahuoneiden luovutus

Naiseus, naisen voima -luento

Naisen voima miten sitä on ohjailtu halki vuosisatojen ja miksi? Kun maskuliinisuus ja feminiinisyys ovat tasapainossa, mitä se tarkoittaa, entä jolleivat ole tasapainossa?
Miksi naiset nähdään lähinnä dikotomiaparin eli vastinpareina madonna-huora -ajattelun läpi? Mistä tämä dikotomia on peräisin ja miksi olemme yhä sen vankeja?
Voisiko naisessa olla muitakin kuin mustaa ja valkoista eli joko madonnaa tai huoraa?
Mitä feminiinisyys tarkoittaa ja mikä sitä ohjaa?
Maria Magdaleena -kuka hän todellisuudessa oli?
Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saamme kenties vastauksia, oivalluksia ja herättelyä aiheeseen.

Retriitin hinta Hinta 271 eur/hlö sis.alv.
Paikkoja on rajoitetusti, minimi on 6 ja maksimi 15 paikkaa.


Hinta sisältää:

  • ruoat (aamupurtavan, lounaan ja välipalan, varaa muut välipalat oman tarpeen mukaan matkaasi)
  • saunan ja ulkoporealtaan
  • retriitin ohjelman

Lisämaksusta:
Majoitus Hotelli Mathildedal 1hh huone 128€/1hlö/1yö, 244€/1hlö/2yö, 2hh huone 182€/2hlö/1yö tai 346€/2hlö/2yö

Majoitus Mathildan Marina
1 hengen huone 125 €/vrk, 2 hengen huone 158 €/vrk, 2 hengen huone omalla parvekkeella ja merinäköalalla 189 €/vrk

Aamupala sisältyy majoituksen hintaan, muille 15 eur. Illallinen valitsemassasi ravintolassa. Kokoonnumme saunomisen jälkeen Mathildan Marinaan, jossa on pöytävaraus.

Katso retriitin tarkemmat tiedot, ilmoittautuminen ja peruutusehdot, täältä.

Haluan mukaan tälle ihanalle viikonlopulle, klikkaa tästä.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Muutama sana retriiteistä

Unohdetaan kiire, tekeminen ja meneminen. Annetaan kehon ja mielen rentoutua, jätetään ”somettaminen” vähemmälle ja ennemmin tutkistellaan itseämme, tuntemuksiamme, hengitellään, ja katsellaan ympärillä olevaa luontoa. Tutustu lähemmin myös retriittien tarjoamaan mahdollisuuteen nauttia luontoäidin energisoivasta vaikutuksesta. Emme ole retriittien aikana täydellisessä hiljaisuudessa vaan tutustutaan toisiimme tai vaihtoehtoisesti voit olla omissa oloissasi, annetaan puheen soljua ja naurujen raikaa. Tunneilla annetaan hiljaisuuden tehdä myös vaikutuksensa osana ohjausta.
Anna aikaa itsellesi ja pysähdytään tiedostaen huomaamaan asanoiden vaikutukset kehossa tai tiibetiläisten äänimaljojen harmonisten sointujen luoma rentous kehossasi ja mielessäsi.
Aamu aloitetaan rauhallisesti, aloitamme joogan hiljaisuudessa. Joogaamme aamulla, päivällä ja illalla, annetaan tuntemusten ja kokemusten tulla mieleemme päivän eri aikoina.

Joogaohjaaja Katja Toivonen

Katjan ohjaus on sydämen, rakkauden ja valon joogaohjausta. Hän ottaa ryhmän energian, tason ja taidot huomioon ohjauksessaan. Tuntien ilmapiiri on rakastettava, sydämellinen ja omaa energia tasoa nostattava. Lämpimästi suosittelen”.

Katja haluaa tuoda joogasta jokaiselle helposti lähestyttävän ja mielenkiintoisen matkan oman hengityksen, kehon ja mielen tutkailuun ja tarkkailuun. Oivaltamiseen miten hengityksen rauhoittaminen, hoitaa, huoltaa kehoa ja rauhoittaa mielen tähän hetkeen ja tilanteeseen. Joogaohjaus tapahtuu lempeyden, hyväksymisen ja rentouden kautta.

Katja on valmistunut 2011 Hathajoogaohjaajaksi RYT 200, erilaisia energia- ja hoitajakursseja vuosien varrella, mm. äänimaljahoitaja 2017 sekä 2021 Soundful Yin® Yoga ohjaaja.

Mathildedal

Joogasalinamme toimii Mathildan Marinan tuntumassa oleva Kankirautavarasto. Vastoin nimeään tila huokuu 1850-luvun tunnelmaa ja ihanaa energiaa. Aiemmin kankiraudan varastopaikkana toiminut tila on rauhallinen, idyllinen ja luo ihanat puitteet retriitillemme. Pukuhuoneita tilassa ei ole ja lähin wc-tila löytyy Hotelli Mathildedalista, 25 metriä Kankirautavarastosta.

Mathildedalissa pidettävät retriitit antavat sinulle omaa aikaa ja mahdollisuuden tutustua idylliseen kylään ja sen tarjoamiin palveluihin. Lyhyen etäisyyden päässä luontoäiti näyttää upeita maisemia Teijon Kansallispuistossa. Nautitaan ihanasta ruoasta ja illan kruunaa sauna ja pulahdus ulkoporealtaaseen Mathildan Marinan tiloissa. Majoitusta tarjoavat niin Mathildan Marina kuin Hotelli Mathildedal, tutustu lähemmin heidän upeisiin huoneisiin ja palveluihin meren äärellä.

Angelniemi

Angelniemi sijaitsee Kemiön saareen vievän lossin molemmin puolin, saaressa ja mantereella. Mantereen puoleisen keskuksen nimi on Kokkila. Olemme vaihtelevien maisemien äärellä nauttien kumpuilevasta maastosta, merestä, pelloista ja vaihtelevasta metsästä. Joogatilamme sijaitsee Ankkurikellarissa, josta löytyvät niin majoitus- sauna- kuin ruokailutilat. Rakennus on aikoinaan rakennettu juustokellariksi ja myöhemmin kivisen pohjakerroksen päälle rakennettiin toinen kerros.
Ajan kuluessa tilassa on tanssittu, pidetty erilaisia tilaisuuksia ja leirejä jne.. Tila on peruskorjattu, siisti ja toimiva kokonaisuus meidän tapahtumaamme. Olemme lossirannasta 30 metriä eli meren välittömässä tuntumassa. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat kaksi kpl wc:tä, sauna suihkuineen ja takkatupa sekä kaksi huonetta neljälle hengelle. Yläkerrassa on iso sali, joka muuntautuu joogatilaksi ja 4 kpl huoneita, keittiöineen ja käytävällä kaksi wc:tä. Yläkerran huoneissa on myös kerrossänkyjä, mutta yläpeteillä ei tarvitse kenenkään nukkua. Säiden salliessa joogaamme ulkona raittiissa meri-ilmassa. Ruokamme tulee lounaan ja illallisen osalta Niemelän tilalta, jonka ruoat ovat suussa sulavan maukkaita. Tarja loihtii meille herkkuja nautittavaksi. Aamupalan ja välipalat toimittaa vieressä sijaitseva Lossibaari.

Kenelle retriitit sopivat?

Voit olla aloitteleva jooganharrastaja tai kokeneempi joogaaja, tunnit muotoutuvat ryhmän energia- ja osaamistasosta ja toivomuksista. Retriitit ovat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman kehon, hengityksen ja mielen rauhoittamisesta sekä rentoutumisesta, antaen aikaa omaan hyvinvointiin. Olet lämpimästi tervetullut mukaan retriitteihin ja voit ottaa yhteyttä niin kerron mielelläni lisää.

Retriiteistä kerrottua

”Ihanan rauhallinen kokonaisuus, omaa aikaa sopivasti ja mahdollisuus tutustua Mathildedaaliin”.

”Rentouttava, erilaisia joogatunteja, ihana”

”Angelniemen retriitti, täydellinen viikonloppu ja irtiotto arjesta”.

Maksutavat, varaukset ja peruutukset

Varaa nyt oma retriittisi ottamalla yhteyttä info@hoitolakukkuvilla.com tai laittamalla viestiä 040 756 4700. Maksutavat MobilePay, kortit tai tilille. Huomioithan ystävällisesti, että ilmoittautuminen on sitova.

Yleistä

Tuothan retriittiin oman joogamaton (joogatyynyn eli bolsterin, joogatiilen), vesipullon ja villasukat. Tarvittaessa myös pienen pyyhkeen, jonka voit laittaa apuvälineiden päälle. Kun tulet retriittiin käythän pesemässä kädet hyvin saippualla. Pienet ryhmäkoot mahdollistavat turvavälit joogatessa. Suosittelemme maskien käyttöä, kun liikut Mathildedalin muissa tiloissa. Harjoituksen aikana ei tarvitse käyttää maskia. Ethän tule retriittiin, jos sinulla on flunssan oireita (lieviäkin) ja käythän tarvittaessa koronatestissä ennen retriittiä. Pidetään toisemme terveinä ja myös itsemme!