Muutama sana retriiteistä

Hoitola Kukkuvilla tarjoaa erilaisia hyvinvointipalveluja arejen kiireisiin.

Retriiteissäni haluan luoda ilmapiirin ja tunnelman, jossa unohdetaan kiire, tekeminen ja meneminen, niin kehon tuntemusten osalta kuin mielen rauhaa. Annetaan kehon ja mielen rentoutua, jätetään muu maailma vähemmälle ja ennemmin tutkistellaan itseämme, tuntemuksiamme, hengitellään, ja katsellaan ympärillä olevaa luontoa hyvällä omallatunnolla nauttien. Tutustu lähemmin myös retriittien tarjoamaan mahdollisuuteen nauttia luontoäidin energisoivasta vaikutuksesta. Emme ole retriittien aikana täydellisessä hiljaisuudessa vaan tutustutaan toisiimme tai vaihtoehtoisesti voit olla omissa oloissasi, annetaan puheen soljua ja naurujen raikaa. Tunneilla annetaan hiljaisuuden tehdä myös vaikutuksensa osana ohjausta.
Anna aikaa itsellesi ja pysähdytään tiedostaen huomaamaan asanoiden vaikutukset kehossasi tai tiibetiläisten äänimaljojen harmonisten sointujen luoma rentous kehossasi ja mielessäsi.
Aamu aloitetaan rauhallisesti, aloitamme joogan hiljaisuudessa. Joogaamme aamulla, päivällä ja illalla, annetaan tuntemusten ja kokemusten tulla mieleemme päivän eri aikoina.

Joogaohjaaja Katja Toivonen

Katjan ohjaus on sydämen, rakkauden ja valon joogaohjausta. Hän ottaa ryhmän energian, tason ja taidot huomioon ohjauksessaan. Tuntien ilmapiiri on rakastettava, sydämellinen ja omaa energia tasoa nostattava. Lämpimästi suosittelen”.

Katja haluaa tuoda joogasta jokaiselle helposti lähestyttävän ja mielenkiintoisen matkan oman hengityksen, kehon ja mielen tutkailuun ja tarkkailuun. Oivaltamiseen miten hengityksen rauhoittaminen, hoitaa, huoltaa kehoa ja rauhoittaa mielen tähän hetkeen ja tilanteeseen. Joogaohjaus tapahtuu lempeyden, hyväksymisen ja rentouden kautta.

Katja on valmistunut 2011 Hathajoogaohjaajaksi RYT 200, erilaisia energia- ja hoitajakursseja vuosien varrella, mm. äänimaljahoitaja 2017 sekä 2021 Soundful Yin® Yoga ohjaajakoulutus.

Mathildedal

Joogasalinamme toimii Mathildan Marinan tuntumassa oleva Kankirautavarasto. Vastoin nimeään tila huokuu 1850-luvun tunnelmaa ja ihanaa energiaa. Aiemmin kankiraudan varastopaikkana toiminut tila on rauhallinen, idyllinen ja luo ihanat puitteet retriitillemme. Pukuhuoneita tilassa ei ole ja lähin wc-tila löytyy Hotelli Mathildedalista, 25 metriä Kankirautavarastosta.

Mathildedalissa pidettävät retriitit antavat sinulle omaa aikaa ja mahdollisuuden tutustua idylliseen kylään ja sen tarjoamiin palveluihin. Lyhyen etäisyyden päässä luontoäiti näyttää upeita maisemia Teijon Kansallispuistossa. Nautitaan ihanasta ruoasta ja illan kruunaa sauna ja pulahdus ulkoporealtaaseen Mathildan Marinan tiloissa. Majoitusta tarjoavat niin Mathildan Marina kuin Hotelli Mathildedal, tutustu lähemmin heidän upeisiin huoneisiin ja palveluihin meren äärellä.

Angelniemi

Angelniemi sijaitsee Kemiön saareen vievän lossin molemmin puolin, saaressa ja mantereella. Mantereen puoleisen keskuksen nimi on Kokkila. Olemme vaihtelevien maisemien äärellä nauttien kumpuilevasta maastosta, merestä, pelloista ja vaihtelevasta metsästä. Joogatilamme sijaitsee Ankkurikellarissa, josta löytyvät niin majoitus- sauna- kuin ruokailutilat. Rakennus on aikoinaan rakennettu juustokellariksi ja myöhemmin kivisen pohjakerroksen päälle rakennettiin toinen kerros.
Ajan kuluessa tilassa on tanssittu, pidetty erilaisia tilaisuuksia ja leirejä jne.. Tila on peruskorjattu, siisti ja toimiva kokonaisuus meidän tapahtumaamme. Olemme lossirannasta 30 metriä eli meren välittömässä tuntumassa. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat kaksi kpl wc:tä, sauna suihkuineen ja takkatupa sekä kaksi huonetta neljälle hengelle. Yläkerrassa on iso sali, joka muuntautuu joogatilaksi ja 4 kpl huoneita, keittiöineen ja käytävällä kaksi wc:tä. Yläkerran huoneissa on myös kerrossänkyjä, mutta yläpeteillä ei tarvitse kenenkään nukkua. Säiden salliessa joogaamme ulkona raittiissa meri-ilmassa. Ruokamme tulee lounaan ja illallisen osalta Niemelän tilalta, jonka ruoat ovat suussa sulavan maukkaita. Tarja loihtii meille herkkuja nautittavaksi. Aamupalan ja välipalat toimittaa vieressä sijaitseva Lossibaari.

Kenelle retriitit sopivat?

Voit olla aloitteleva jooganharrastaja tai kokeneempi joogaaja, tunnit muotoutuvat ryhmän energia- ja osaamistasosta ja toivomuksista. Retriitit ovat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman kehon, hengityksen ja mielen rauhoittamisesta sekä rentoutumisesta, antaen aikaa omaan hyvinvointiin. Olet lämpimästi tervetullut mukaan retriitteihin ja voit ottaa yhteyttä, niin kerron mielelläni lisää.

Retriiteistä kerrottua

“Ihanan rauhallinen kokonaisuus, omaa aikaa sopivasti ja mahdollisuus tutustua Mathildedaaliin”.

“Rentouttava, erilaisia joogatunteja, ihana”

“Angelniemen retriitti, täydellinen viikonloppu ja irtiotto arjesta”.

Yleistä

Tuothan retriittiin oman joogamaton (joogatyynyn eli bolsterin, joogatiilen), vesipullon ja villasukat. Tarvittaessa myös pienen pyyhkeen, jonka voit laittaa apuvälineiden päälle. Kun tulet retriittiin käythän pesemässä kädet hyvin saippualla. Pienet ryhmäkoot mahdollistavat turvavälit joogatessa. Suosittelemme maskien käyttöä, kun liikut Mathildedalin muissa tiloissa. Harjoituksen aikana ei tarvitse käyttää maskia. Ethän tule retriittiin, jos sinulla on flunssan oireita (lieviäkin) ja käythän tarvittaessa koronatestissä ennen retriittiä. Pidetään toisemme terveinä ja myös itsemme!