Levollisen mielen retriitti

Levollisen mielen retriitti, auringonlaskun kuva merellä.

Levollisen mielen retriitti
17 – 18 syyskuuta, Angelniemi, Salo
♡♡ 1 paikka jäljellä ♡♡

Levollinen mieli jaksaa tulevan syksyn pimeitä ja kiireisiä aikoja paremmin kuin ahdistunut, stressaantunut ja monia asioita samanaikaisesti pyörittävä mieli. Syyskuun retriitti Angelniemessä antaa sinulle aikaa olla, rauhoittua, ladata oman mielesi ja kehosi akkuja, mahdollisuuden rentoutua upeiden luonnon maisemien äärellä. Anna aikaa itsellesi, ja vain oman itsesi hyvinvointiin, aikaa pysähtyä ja levätä. Tule samanhenkisten ihmisten pariin, jolloin energioita nostaessamme, saamme aikaan kollektiivisen rauhan ja hyvän olotilan kaikille.

Tule rentoutumaan, pysähtymään, hengittelemään, rauhoittumaan ja samalla huoltamaan omaa kehoa sekä mieltä Angelniemen vaihteleviin maisemiin. Ihastellaan yhdessä luontoa, sen valmistautuessa syksyyn ja tulevaan talveen, pimeneviä syysiltoja kynttilöiden luodessa meille lempeää valoaan. Hengitellään raikasta ilmaa, syödään hyvää paikallisestituotettua ruokaa ja rentoudutaan joogan, äänimaljojen, saunan lempeiden löylyjen ja meriveden raikkaasta vaikutuksesta. Käydään lähistön suojellussa satumetsässä ja nautitaan luontoäidin energiasta.

Levollisen mielen retriitti sisältää viisi ohjattua kokonaisuutta. Aloitamme lempeällä Hathajoogalla, lounaan jälkeen metsämeditaatio ja satumetsäkävely, kehoa hellivän yinjoogan jonka jälkeen rauhoittumisen äänimaljojen luomaan harmoniseen meditaatioon, illallisen jälkeen matkaamme joogin unen eli jooganidran siiville. Sunnuntaiaamuna heräillään lempeään aamujoogaan, sään salliessa ulkona ja nautitaan aamupala lossirannan upeissa maisemissa, päivämme päättää yhteinen piiri. Yöpyminen, sauna ja jooga Ankkurikellarissa tai luontoäidin salliessa ulkona.

Retriitin ohjelma

LAUANTAI 17.9.

9.30 saapuminen Ankkurikellariin,
tutustuminen, huoneiden jako ja pientä purtavaa tarjolla

10.30 Lempeä Hathajooga

12.00 Herkullinen lounas

13.00 Satumetsäkävely ja meditaatio

15.00 Kahvi, tee ja välipala

15.30 Yinjooga ja äänimaljarentoutus

18.00 Sauna ja virkistävä uinti

20.00 Illallinen

Jooganidra eli joogin uni

Jutustelua ja untenmaille siirtyminen

SUNNUNTAI 18.9

8.30 Lempeä aamujooga
sään salliessa ulkona

9.30 aamupala

Yhteinen piiri

Omaa aikaa tai turvallisesti kotimatkalle lähtö

Retriitin hinta 290€ sis. alv.
* Sisältää yöpymisen, ruoat ja ohjelman

Katso retriitin tarkemmat tiedot, ilmoittautuminen ja peruutusehdot, täältä.

Haluan mukaan tälle ihanalle viikonlopulle, klikkaa tästä.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Muutama sana retriiteistä

Unohdetaan kiire, tekeminen ja meneminen. Annetaan kehon ja mielen rentoutua, jätetään “somettaminen” vähemmälle ja ennemmin tutkistellaan itseämme, tuntemuksiamme, hengitellään, ja katsellaan ympärillä olevaa luontoa. Tutustu lähemmin myös retriittien tarjoamaan mahdollisuuteen nauttia luontoäidin energisoivasta vaikutuksesta. Emme ole retriittien aikana täydellisessä hiljaisuudessa vaan tutustutaan toisiimme tai vaihtoehtoisesti voit olla omissa oloissasi, annetaan puheen soljua ja naurujen raikaa. Tunneilla annetaan hiljaisuuden tehdä myös vaikutuksensa osana ohjausta.
Anna aikaa itsellesi ja pysähdytään tiedostaen huomaamaan asanoiden vaikutukset kehossa tai tiibetiläisten äänimaljojen harmonisten sointujen luoma rentous kehossasi ja mielessäsi.
Aamu aloitetaan rauhallisesti, aloitamme joogan hiljaisuudessa. Joogaamme aamulla, päivällä ja illalla, annetaan tuntemusten ja kokemusten tulla mieleemme päivän eri aikoina.

Joogaohjaaja Katja Toivonen

Katjan ohjaus on sydämen, rakkauden ja valon joogaohjausta. Hän ottaa ryhmän energian, tason ja taidot huomioon ohjauksessaan. Tuntien ilmapiiri on rakastettava, sydämellinen ja omaa energia tasoa nostattava. Lämpimästi suosittelen”.

Katja haluaa tuoda joogasta jokaiselle helposti lähestyttävän ja mielenkiintoisen matkan oman hengityksen, kehon ja mielen tutkailuun ja tarkkailuun. Oivaltamiseen miten hengityksen rauhoittaminen, hoitaa, huoltaa kehoa ja rauhoittaa mielen tähän hetkeen ja tilanteeseen. Joogaohjaus tapahtuu lempeyden, hyväksymisen ja rentouden kautta.

Katja on valmistunut 2011 Hathajoogaohjaajaksi RYT 200, erilaisia energia- ja hoitajakursseja vuosien varrella, mm. äänimaljahoitaja 2017 sekä 2021 Soundful Yin® Yoga ohjaaja.

Mathildedal

Joogasalinamme toimii Mathildan Marinan tuntumassa oleva Kankirautavarasto. Vastoin nimeään tila huokuu 1850-luvun tunnelmaa ja ihanaa energiaa. Aiemmin kankiraudan varastopaikkana toiminut tila on rauhallinen, idyllinen ja luo ihanat puitteet retriitillemme. Pukuhuoneita tilassa ei ole ja lähin wc-tila löytyy Hotelli Mathildedalista, 25 metriä Kankirautavarastosta.

Mathildedalissa pidettävät retriitit antavat sinulle omaa aikaa ja mahdollisuuden tutustua idylliseen kylään ja sen tarjoamiin palveluihin. Lyhyen etäisyyden päässä luontoäiti näyttää upeita maisemia Teijon Kansallispuistossa. Nautitaan ihanasta ruoasta ja illan kruunaa sauna ja pulahdus ulkoporealtaaseen Mathildan Marinan tiloissa. Majoitusta tarjoavat niin Mathildan Marina kuin Hotelli Mathildedal, tutustu lähemmin heidän upeisiin huoneisiin ja palveluihin meren äärellä.

Angelniemi

Angelniemi sijaitsee Kemiön saareen vievän lossin molemmin puolin, saaressa ja mantereella. Mantereen puoleisen keskuksen nimi on Kokkila. Olemme vaihtelevien maisemien äärellä nauttien kumpuilevasta maastosta, merestä, pelloista ja vaihtelevasta metsästä. Joogatilamme sijaitsee Ankkurikellarissa, josta löytyvät niin majoitus- sauna- kuin ruokailutilat. Rakennus on aikoinaan rakennettu juustokellariksi ja myöhemmin kivisen pohjakerroksen päälle rakennettiin toinen kerros.
Ajan kuluessa tilassa on tanssittu, pidetty erilaisia tilaisuuksia ja leirejä jne.. Tila on peruskorjattu, siisti ja toimiva kokonaisuus meidän tapahtumaamme. Olemme lossirannasta 30 metriä eli meren välittömässä tuntumassa. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat kaksi kpl wc:tä, sauna suihkuineen ja takkatupa sekä kaksi huonetta neljälle hengelle. Yläkerrassa on iso sali, joka muuntautuu joogatilaksi ja 4 kpl huoneita, keittiöineen ja käytävällä kaksi wc:tä. Yläkerran huoneissa on myös kerrossänkyjä, mutta yläpeteillä ei tarvitse kenenkään nukkua. Säiden salliessa joogaamme ulkona raittiissa meri-ilmassa. Ruokamme tulee lounaan ja illallisen osalta Niemelän tilalta, jonka ruoat ovat suussa sulavan maukkaita. Tarja loihtii meille herkkuja nautittavaksi. Aamupalan ja välipalat toimittaa vieressä sijaitseva Lossibaari.

Kenelle retriitit sopivat?

Voit olla aloitteleva jooganharrastaja tai kokeneempi joogaaja, tunnit muotoutuvat ryhmän energia- ja osaamistasosta ja toivomuksista. Retriitit ovat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman kehon, hengityksen ja mielen rauhoittamisesta sekä rentoutumisesta, antaen aikaa omaan hyvinvointiin. Olet lämpimästi tervetullut mukaan retriitteihin ja voit ottaa yhteyttä niin kerron mielelläni lisää.

Retriiteistä kerrottua

“Ihanan rauhallinen kokonaisuus, omaa aikaa sopivasti ja mahdollisuus tutustua Mathildedaaliin”.

“Rentouttava, erilaisia joogatunteja, ihana”

“Angelniemen retriitti, täydellinen viikonloppu ja irtiotto arjesta”.

Maksutavat, varaukset ja peruutukset

Varaa nyt oma retriittisi ottamalla yhteyttä info@hoitolakukkuvilla.com tai laittamalla viestiä 040 756 4700. Maksutavat MobilePay, kortit tai tilille. Huomioithan ystävällisesti, että ilmoittautuminen on sitova.

Yleistä

Tuothan retriittiin oman joogamaton (joogatyynyn eli bolsterin, joogatiilen), vesipullon ja villasukat. Tarvittaessa myös pienen pyyhkeen, jonka voit laittaa apuvälineiden päälle. Kun tulet retriittiin käythän pesemässä kädet hyvin saippualla. Pienet ryhmäkoot mahdollistavat turvavälit joogatessa. Suosittelemme maskien käyttöä, kun liikut Mathildedalin muissa tiloissa. Harjoituksen aikana ei tarvitse käyttää maskia. Ethän tule retriittiin, jos sinulla on flunssan oireita (lieviäkin) ja käythän tarvittaessa koronatestissä ennen retriittiä. Pidetään toisemme terveinä ja myös itsemme!