Joogaa ja äänimaljoja, Puutarha Vesterinen

Päivitetty 2.6.

Keväisenä päivänä kävellessäni hakemaan poikaani päiväkodista, jonka naapurissa sijaitsee puutarha, mieleeni tuli idea, miten voisin yhdistää joogan ja kukkien värimaailmaan. Antaa kukkien tuoksun sekä kasvihuoneen lämmön viedä meitä jo etukäteen matkalle tulevaan kesään ja lämpöön. Kasvihuoneethan lämpiävät joka tapauksessa, miten ihana ajatus, kun voimme yhdistää kukkien tuoman energian, kehon liikkeisiin ja nauttia rentoutuksesta erilaisessa miljöössä. Puutarha Vesterinen otti vastaan innolla ajatukseni ja nyt toukokuun aikana pidimmekin kaksi joogatuntia äänimaljarentoutuksen kera, ja erilliset syvärentoutustunnit äänimaljoilla. Kiitän kaikkia tunneille osallistujia ja ensi keväänä jatketaan uudelleen näissä merkeissä.

Joogaamme ulkokäyttöön soveltuvien alustojen päällä (saat tarvittaessa lainaksi), jolle voit asettaa oman joogamattosi. Kasvihuoneessa olemme luontoäidin välittömässä syleilyssä eli auringon paisteessa lämpötila nousee ja pilvisenä laskee. Nautimme myös mahdollisen sateen ropistessa katon pintaan. Vappuviikolla yöpakkaset paukkuivat, mutta kasvihuoneessa on lämmintä ja varsinkin, jos aurinko pilkottaa, hyvinkin +20 astetta. Varustaudu siis tunnille kerrospukeutumisella, oma matto, vesipullo ja loppurentoutukseen viltti mukaan. Jos valon kirkkaus haittaa silmiäsi, niin voit hyvin ottaa mukaasi aurinkolasit ja loppurentoutukseen silmille, pienen pyyhkeen.
Kukkien väriloistoa voit ihailla ennen tuntia tai tunnin jälkeen ja jos jokin kukka mukaasi haluaa lähteä, sekin onnistuu.