Kuka minä olen

 

Sielun Peili lehdessä nro 4 (25.8.21) on juttu minusta ja Tanja Tissarista, artikkelin voit lukea täältä.

*** Olen pienen pojan äiti, äitipuoli ja vaimo, sekä karvanaaman nimeltään Osku, varaemo. Näin kirjoitin, kun sivujani perustin vuonna 2019 ja mietin kuka minä olen, kuten varmasti moni muukin miettii itseänsä. Huikeiden kokemusten jälkeen voin sanoa olleeni etsijä, kun katson taaksepäin vuosia ja aina tuntui jotain puuttuvan vaikka asiat olivat hyvin tai tiedonjano kuljetti itseäni eteenpäin. Vuoden 2020 kokemusten jälkeen voin sanoa, että olen löytänyt itseni, elämäntehtäväni sekä tarkoituksen miksi me täällä pallolla olemme, ei sen enempää eikä vähempää.

kuva 1

Matkani hoitoalalle on kulkeutunut sattumien kautta. Ennen hoitoalan kokemusta sekä kehon että mielen hyvinvointia, olen ollut erilaisissa myynnin- ja markkinoinnintyötehtävissä. Koulutustaustani on erilaisten kohtalon oikkujen seurauksena suuntautunut kaupalliselle puolelle, vaikka hoitopuoli herätti kiinnostusta alle 20-vuotiaana. Markkinoinnin ja myynnin tehtävissä vierähti 20 vuotta ennen kuin vahva kutsumus elämän muutokseen alkoi, ensimmäisen burn outin jälkeen.

Vuosi 2010 oli mullistusten aikaa. Ystäväni ehdotuksesta kokeilin lämpöjoogaa paukkupakkasilla. Ihastuminen lajiin oli niin voimakasta, että vuonna 2011 valmistuin lämpöjoogaohjaajaksi, kun tarvitsin työni vastapainoksi pehmeämpiä arvoja. Kurssi valmisti minua hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen puolelle, sekä tielle miten keho ja mieli toimivat yhdessä kokonaisuutena. Huomasin myös, kun pidin tunteja asiakkailleni, että sain niistä itse myös valtavan paljon, niin energiaa kuin hyvän olon tunnetta.

Poikamme syntyi vuonna 2015 ja toi elämääni uudenlaisen sisällön niin vauva-vuosineen kuin nyt jo vanhemman pojan äitinä. Ns. ruuhkavuosia elettyäni sekä toisen burn outin koettuani, aloin miettimään mikä syö energiaani ja miksi en vain jaksa? Vuonna 2017 valmistuin Tiibetiläisten äänimaljojen äänimaljahoitajaksi ja samalla vaihdoin myös työpaikkaa, mutta jotenkin en vain ollut tyytyväinen. Perheasiat ja muut elämänperuspilarit olivat kunnossa, mutta jokin vain ei ollut kohdallaan. Vuoden 2018 aikana kouluttauduin Kuumakivi- kuin myös Enkelihoitajaksi ja tein itseni kanssa töitä, jotta tiedostin, mitä todella haluan tehdä työkseni. Samaan aikaan valmistui piharakennukseemme huone, josta muodostui hoitohuoneeni. Näin polkuni hoitajaksi oli alkanut.

Loputon tiedonjano niin joogan opiskeluun kuin henkisten asioiden ympärillä, energioiden ja koko kehon hyvinvointiin on vienyt minua erilaisiin koulutuksiin, kiitos niistä, kaikella on tarkoituksensa. Kouluttautumiseni ei varmastikaan tule koskaan valmiiksi, vaan aina löytyy mielenkiintoista opiskeltavaa sekä koettavaa. Näitä uusia opiskeltuja sekä koettuja asioita yhdistelemällä pystyn tuomaan asiakkailleni erilaisia kokemuksia, elämyksiä ja tietoja heidän polulleen  niin joogaan kuin tekemiin hoitoihini.
Näistä koulutuksista mainittakoon Minä Olen retriitti vuonna 2020, jonka järjestivät ihanat Susan ja Bengt (www. olemus.fi) Mäntyharjulla. Tämän kokemuksen tulen muistamaan lopun ikääni ja se vaikuttaa jokaisella elämänalueellani, suuret kiitokset heille, kiitos kiitos kiitos.

Vuoden 2021 Soundful Yin® Yoga ohjaajakoulutus on tuonut itselleni uuden näkökulman, kokemusta, ahaa-elämyksiä joogan ohjaukseeni. Soundful Yin® Yogassa yhdistyvät toisiaan ihanasti täydentäen niin yinjooga, äänimaljat kuin intuitiivinen kosketus. Upea koulutuspaketti, kiitos Nea ja Terhi.

Hoitola Kukkuvillassa teen erilaisia energiahoitoja: äänimalja- ja enkelihoitoja sekä kuumakivihierontaa. Ohjaan myös joogatunteja Vartsalassa sekä Sointukylpyjä syvämeditaatiolla Kansalaisopiston tunneilla ja kesäisin Mathildedalissa Laiturijoogaa, Förbyssä Rantajoogaa ja Angelniemessä Terassijoogaa sekä saunajoogaa. Uutena joogamuotona kouluttauduin 2021 Soundful Yin® Yoga ohjaajaksi, jossa yhdistyvät ihanasti yinjooga, äänimaljat ja intuitiivinen kosketus. Tunteja pienryhmissä niin Hoitola Kukkuvillassa kuin Angelniemen Seurojentalolla. Soundful Yin® Yoga on rentouttava ja ihana myös yksilöhoitona.

Myös erilaisille ryhmille pidän tunteja niin saunajoogaa, yinjoogaa kuin äänimaljoilla rentoutusta. Retriittejä pidän myös erilaisella teemalla, voit tutustua näihin lisää täältä..

Henkisen hyvinvointipäivän ohjelman ja tulevat päivät voit katsoa täältä.

Koulutukseni ja opiskelut:

2011 Hathajoogaohjaaja RYT 200
2017 Tiibetiläisten äänimaljojen hoitajakurssi
2018 Kuumakivihoitajakurssi
2018 Enkeli- ja energiahoitajakurssi
2020 Minä Olen -retriitti
2021 Soundful Yin® Yoga ohjaaja